Hiilineutraali Ralos

Ralos on hiilineutraali

Kompensoimme omat päästömme, toimistomme on paperiton ja käytämme itse tuottamaamme sähköä toimipisteillämme. Vähentämällä omia päästöjämme ja aurinkovoimaloidemme kautta myös sähköntuotannon päästöjä, osallistumme suoraan Suomen päästöjen vähentämiseen ja matkaan kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Vahvistamme kiertotaloutta
Kierrätämme käyttöikänsä päähän tulleet paneelit eurooppalaisen kierrätysjärjestelmä PV Cyclen kautta.

Ralos Code of Conduct

Olemme kehittäneet eettisen ohjesäännön, joka ohjaa kaikkea toimintaamme.

Vastuullinen jäljitettävä tuotantoketju

Vastuullisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Siksi käytämme suuren määrän aikaa selvittääksemme, että kaikki tuotteidemme osat ovat vastuullisesti valmistettuja. Kaikki komponenttivalmistajamme ovat auditoituja, emmekä tee yhteistyötä Xinjiangin alueella toimivien tehtaiden kanssa, sillä emme halua osallistua uiguurivähemmistön pakkotyön tukemiseen.

Kotimaassa valmistetuilla asennustelineidemme osilla on ISO 14011:2015 -ympäristösertifikaatti.

Hiilijalanjälki

Ralos-aurinkovoimalan aiheuttamista päästöistä noin 78% syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja asennuksesta, 7% käytön aikaisista toimista, kuten operoinnista ja huollosta ja loput noin 15% voimalan purkamisesta ja kierrättämisestä.

Ralos-aurinkovoimala pienentää elinkaarensa aikana hiilijalanjälkeä noin 829 tonCO₂ jokaista asennettua kilowattia kohden.