IBC-TEKNOLOGIA, mikä se on?

IBC-aurinkokennot (Interdigitated Back Contact) on yksi takakontaktiaurinkokennojen kokoonpanotavoista. IBC-aurinkokennot voivat teoriassa saavuttaa korkeamman hyötysuhteen siirtämällä kaikki etukoskettimien ristikot – tai osan niistä – laitteen takapuolelle. Mahdollinen korkeampi hyötysuhde toteutuu kennon etuosan vähentyneen varjostuksen ansiosta, ja tämä on erityisen hyödyllistä suurivirtaisissa kennoissa.. On olemassa erilaisia takakoskettimien aurinkokennojen kokoonpanoja ja IBC-kennoja on yksi niistä.

IBC-aurinkokennoilla on kyky estää kaikki varjostushäviöt sijoittamalla molemmat koskettimet kennon takaosaan. Kennon etupinnalle absorboituneen valon synnyttämät elektroniaukkoparit voidaan edelleen kerätä kennon takaosaan käyttämällä korkealaatuisesta materiaalista valmistettua ohutta aurinkokennoa. Tällaiset kennot ovat erityisen hyödyllisiä keskitinsovelluksissa, joissa kennosarjan vastusvaikutus on paljon suurempi. Näiden kennojen lisäetu on, että kennot, joissa on molemmat koskettimet takana, voidaan yhdistää helpommin ja ne voidaan sijoittaa lähemmäksi toisiaan moduulissa. koska solujen väliin ei tarvita tilaa.

Interdigitoituja takakontaktiaurinkokennoja kutsuttiin alun perin FSF-kennoksi (etupinnan kenttä). Interdigitated back contact (IBC) solua tutkittiin ensisijaisesti 1970-luvun lopulla. Stanfordin yliopiston 1980-luvulla kehittämä PC (pistekontakti) -kenno pystyi saavuttamaan alusta alkaen yli 20 %:n hyötysuhteen. IBC-kennot luotiin ensimmäisen kerran miehittämättömiä lentokoneita ja aurinkovoimalla toimivia kilpa-autoja varten 1990-luvulla. ja laajennettiin myöhemmin laajamittaiseen PV-tuotantojärjestelmien tuotantoon 2000-luvulla. Valmistuskustannusten vähentämiseksi kehitettiin lukuisia edullisia prosesseja. Suurin raportoitu muunnostehokkuus suuren alueen teollisuuskennolle on 23,4 %, joka raportoitiin vuonna 2008.