Aurinkovoimalan tuottoon vaikuttavat kolme asiaa

1. sijainti

Eurooppalainen asennustapa asentaa paneelit loivaan kulmaan, itään ja länteen vuoron perään ei ole kovin järkevä pohjoisessa. Aurinkovoimalan optimi ilmansuuntaus on Etelä. Voimalan suuntaus esimerkiksi itään, tuottaa lähes 20 % vähemmän, kuin samaan kulmaan asennettuna etelän suuntaan.

2. suuntaus ja kallistus

Kiinnitä huomiota aurinkovoimalan asennussuuntaan ja kaltevuuteen. Suomessa optimaalinen asennuskulma on 40 astetta ja ylivoimaisesti paras ilmansuunta on etelä.
Vältä käyttämästä loivaan kulmaan asetettuja asennustelineitä ja heikkotuottoisiin ilmansuuntiin suunnattuja aurinkopaneeleita.

3. voimalan hyötysuhde

Aurinkovoimalan tuotoissa on suuria eroja, parhaimman hyötysuhteen kokonaisuudelle saat käyttämällä uusimman teknologian aurinkopaneeleita.
– Tasakatoilla ja maa-asennuksissa tulee käyttää aina kaksipuoleisia aurinkopaneeleita
lisätuoton saavuttamiseksi. Hajasäteilyn määrä on valtava.
– Valitse invertteri siten, että jokainen aurinkopaneeli toimii omana erillisenä voimalanaan.
Näin saat pidemmän tuottoajan eikä yksikään heikommin tuottava aurinkopaneeli sekoita
muuta järjestelmään.

Tuotto 100 kWp tasakattoasenteiselle aurinkovoimalalle Etelä-Suomessa

Perinteiset invertterit uusitaan 15 vuoden välein.

Ralos

Muu

MISTÄ AURINKOVOIMALANI OIKEIN TULEE?

Valitse yritys, joka kiinnittää huomiota tuotteiden alkuperään sekä voimalan omaan hiilijalanjälkeen. Valitse sellainen toimittaja, joka osaa laskea aurinkovoimalan tuottamat päästöt perustuen faktoihin. Aurinkovoimala ei ole päästötön, mutta päästöt maksavat itsensä takaisin 1 – 2 vuoden aikana päästöjen osalta.
Ralos kierrättää rikkinäiset ja käyttöikänsä päähän tulleet paneelit eurooppalaisen kierrätysjärjestelmä PV Cyclen kautta.
Vastuullinen, jäljitettävä tuotantoketju on meille ensisijaisen tärkeää. Siksi käytämme suuren määrän aikaa selvittääksemme, että kaikki tuotteidemme osat ovat vastuullisesti valmistettuja. Kaikki komponenttivalmistajamme ovat auditoituja.

RALOS Aurinkovoimalan päästöjen jakautuminen
(harjakattoasennus)

Tyypillisesti Ralos aurinkovoimalan päästöt ovat 311 kg/CO² jokaista asennettua kilowattia kohden, mutta mitä parempi hyötysuhde voimalalla on, sitä nopeampi on päästöjen takaisinmaksuaika. Suosi siis paremmalla hyötysuhteella toimivaa voimalaa ympäristöarvojen vuoksi.

VOIKO KIINTEISTÖNI OLLA VAARASSA?

Kiinnitä huomiota järjestelmän paloturvallisuuteen. Mikroinverttereissä ei esiinny korkeita DC-jännitteitä, jolloin voimala on paloturvallinen ja sammutustyöturvallinen. Paloturvallinen aurinkovoimala ei sisällä korkeita DC-jännitteitä. Noin 95 % aurinkosähkövoimaloiden tulipaloista saa alkunsa tasasähköpuolelta. Ethän halua kiinteistösi palavan valmistus- tai asennusvirheestä johtuen?

Suosi hajautettua järjestelmää, jolloin yhden komponentin rikkoontuminen ei vaaranna koko voimalan tuottoa ja tee investointiasi kannattamatonta.

Parhaiten tiedon onnistuneen voimalan hankinnasta näet paneelikohtaisesta etäseurannasta, jonka avulla seuraat voimalan jokaisen komponentin toimintaa ja varmistut laadusta.

Kiinnitä huomiota laitteiston takuuseen. Pitkät takuut kertovat tuotteiden pitkäikäisyydestä.Tuulettimella varustetut invertterit tulee uusia 5 vuoden välein, kun taas passiivijäähdytteiset kestävät vuosikymmeniä. Tällöin laitteistolle ei tarvitse laskea vaihtokustannusta 10 vuoden välein.

STRING-INVERTTERI

Yli 1000 V

Vaarallinen

Suojaamaton

DC-jännite

MIKROINVERTTERIT

Alle 60 V

Turvallinen

Suojattu

AC-jännite

KUINKA KANNATTAVA AURINKOVOIMALA VOI OLLA?

  • 1. Sähkön hinta, jota aurinkoenergialla korvataan

  • 2. Aurinkovoimalan tuotto

  • 3. Aurinkovoimalan omakäyttöaste

  • 4. Aurinkovoimalan investointi

    Lyhyen aikavälin investointiin voi vaikuttaa hankkimalla mahdollisimman paljon tuottavan aurinkovoimalan suhteessa investoituun euroon. Eli luku, joka on voimalan hankinnan kannalta tärkein on €/MWh, eli investoinnin kustannus suhteessa tuotettuun energiaan. Väärä tapa hankkia aurinkovoimala on katsoa €/kWp -arvoa, joka ei kerro tuotannosta mitään.Omakäyttöasteeseen vaikutetaan oikeanlaisella voimalan mitoituksella.

  • 1. Komponenttien vaihtotarpeista, takuusta

  • 2. Aurinkopaneelien tuoton heikkenemästä

  • 3. Tulevaisuuden sähkön hinnan muutoksista

    Pitkän aikavälin kannattavuuteen voi vaikuttaa valitsemalla laadukkaampia ja pitkäikäisempiä komponentteja. Takuuaika on paras mittari kertomaan tuotteen laadusta. Investointiriskin madaltamiseksi valitse paneelikohtaisesti etäseurattava ja paloturvallinen järjestelmä.

Ralos

Muu