Hakola

Hakola Huonekalu Oy on Etelä-Pohjanmaalta, Jurvasta 1960-luvulta lähtöisin oleva huonekaluvalmistaja. Huonekalutehdas on rakennettu entiseen navettaan perinteitä ja ekologisuutta kunnioittaen. Perheomisteinen, suomalainen design-huonekalujen valmistaja Hakola on tunnettu laadustaan. Kotimaiset sohvat ja sisustustuotteet kotiin kannettuna suoraan verkkokaupasta. Hakola panostaa tuotteidensa korkealaatuisiin materiaaleihin jotka kestävät aikaa ja kulutusta sekä ovat helppohoitoisia ja turvallisia.

Asiakkaamme olivat tehneet päätöksen tuottaa omaa lähienergiaa ja kantaa yrityksenä oman vastuunsa hiilijalanjäljen pienentämisestä. Voimalan avulla asiakas saavuttaa suuremman omavaraisuusasteen, pienemmän sähkölaskun ja erittäin hyvän markkinointiarvon. Kuten Hakolan omat tuotteet, valikoitui aurinkovoimalateknologiaksi korkealaatuiset mikroinvertterit, joilla saavutetaan Suomen paras paloturvallisuus, sekä pisin ja tuottavin elinkaari.

Ralos Aurinkovoimalalla saatiin lämmityksen ja sähköjen käyttöenergiaan erittäin suurta säästöä. Aurinkoenergiajärjestelmään haettiin Business Finlandilta energiatukea. Energiatuen keskeisenä tavoitteena on edistää uusien ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä energiajärjestelmän muuttamiseksi vähähiiliseksi pitkällä aikavälillä. Tuen avulla saatiin investoinnin takaisinmaksuaikaa neljänneksen verran pienemmäksi. Asennus suoritettiin keväällä 2020 ja valmis 27 kWp:n voimala otettiin käyttöön huhtikuussa. Voimala toteutettiin 72 Ralos mustilla 380 Wp yksikidepaneeleilla  ja Raloksen mikroinvertteriteknologiaa käyttäen. Katolta järjestelmä vei tilaa 150 m2. Hallin katolle jätettiin laajennusvaraa tulevaisuutta ajatellen.

Huonekalutehtaan käyttökulut vähentyivät aurinkovoimalan myötä merkittävästi. Voimala on tuottanut 2020 toukokuussa jo lähes 4,2 MWh sähköä. Voimala tulee pienentämään Hakolan hiilijalanjälkeä 125 tonnilla hiilidioksidia seuraavan 30 vuoden aikana.