Omakotitalot

Aurinkovoimala omakotitaloon

Tarjoamme yksityisille kiinteistönomistajille, omakotitaloasujille sekä muille asiasta kiinnostuneille aurinkovoimaloita omaan tarpeeseen suunniteltuna, ympäri Suomen. Meiltä saat aurinkovoimalaitoksen suunnittelun, materiaalit ja asennuksen avaimet käteen periaatteella. Tai ostat aurinkosähkösi meiltä kuukausimaksulla. Meiltä löytyy myös sinulle sopivat energianvarastointiratkaisut.

Aurinkopaneelijärjestelmä voidaan mitoittaa eri tavoilla:

 • Mitoitetaan minimiylituotolle, joka tarkoittaa usein omakotitaloissa 20..25 % vuosituotannosta. Eli jos kulutat 10.000 kWh vuodessa, suositellaan asennettavaksi järjestelmä joka tuottaa 2000..2500 kWh vuodessa. 
 • Mitoitetaan järjestelmä tuottamaan saman verran vuodessa mitä kulutat. Ylituottoa voit siirtää esimerkiksi eri energiayhtiöiden energiapankkeihin ja ottaa sitä takaisin öisin tai talvisin kun omaa tuottoa ei ole. Energiayhtiö tasaa osto/myyntisähkön laskussaan. 
 • Joku muu mitoitus tältä väliltä. Sähkön myynti on myös järkevää. Usein kesäisin on päivisin tuntikohtainen markkinahinta jopa 5..6 snt/kWh. Jos valitset tämän mitoitusperiaatteen, niin pitää muistaa solmia energiayhtiön kanssa tuntikohtainen SPOT-hinta. Tämä tarkoittaa sitä, että markkinahinta määräytyy tuntikohtaisen hinnan mukaan, eikä päivän keskiarvon.

Järjestelmäämme on myös todella helppo laajentaa myöhemmin.

Hankintaprosessi

 • 1. Ota meihin yhteyttä

 • 2. Selvitetään kiinteistönne tuntikohtainen sähkönkulutus, sekä nykyinen sähkön hinta ja kohteen soveltuvuus, tuotannon mallinnukset ja investointilaskelmat

 • 3. Aurinkovoimalan mekaaninen ja sähkötekninen suunnittelu

 • 4. Aurinkovoimalan toimitus kohteeseen, asennus, käyttöönotto ja käyttöopastus, lopputarkastus
  Tuotannonseuranta-, valvomo- ja huoltopalvelut

 • 5. Tuotannonseuranta-, valvomo- ja huoltopalvelut

 • 6. Monipuoliset rahoitusratkaisut sekä ylijäämäsähkön ostosopimuksessa avustaminen

Merkittäviä kustannussäästöjä sähkö-, sähkönsiirto- sekä verokulujen pienentyessä.

Huomattavia hyötyjä ympäristölle vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Aurinkovoimala vähentää riippuvuutta sähkön hintavaihteluihin. Omavaraisuus tekee tulevaisuudesta turvallisemman.

Energiatuki

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa vuodessa. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. Kun yrittäjä lähettää sinulle laskun töistä, laskussa täytyy olla erittely. Erittelystä näet, mikä on työn hinta. Sen jälkeen voit hakea kotitalousvähennystä työn hinnasta.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Kotitalousvähennyksen myöntää VEROHALLINTO

Aurinkovoimalan luvat

Rakennusvalvonta

Aurinkopaneelin asentaminen ei maankäyttö- ja rakennuslain mukaan vaadi lupaa. Poikkeuksena on kaupunkikuvaan tai ympäristöön merkittävästi vaikuttava asennus. Esimerkiksi suojeltuun rakennukseen lupa yleensä tarvitaan, samaten rakennukseen, joka sijaitsee valtakunnallisesti merkittävällä rakennetun kulttuuriympäristön alueella. Maaseudulla toimenpidelupa saattaa olla tarpeen, jos hanke vaikuttaa naapurikiinteistöön. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi suuresta määrästä paneeleita kiinteistörajan lähellä tai valon heijastumisesta naapurin rakennuksiin.

Toimenpiteen luvanvaraisuus voidaan tarkastaa rakennusvalvonnasta. Rakennusvalvontaan kannattaa olla yhteydessä heti hankkeen alkumetreillä; useissa kaupungeissa on käytössä ns. ennakoiva lupakäsittely, ja lupakäsittelijä kommentoi hanketta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa käsittelyn nopeuttamiseksi. Asentamisessa on kuitenkin noudatettava asemakaavan määräyksiä ja rakentamiseen liittyviä säädöksiä. Suojeltujen rakennusten osalta edellytetään yleensä vähintään kaupunkikuvallisen lausunnon hakemista. Myös erityisen suuret järjestelmät saattavat olla luvanvaraisia.

Pelastuslaitos

Paloviranomaisen kannalta on erittäin tärkeää, että pelastushenkilökunnalla on tieto kiinteistössä sijaitsevasta aurinkovoimalasta. Paloviranomaisilla saattaa myös olla alueittain omia vaatimuksia aurinkovoimaloille, joten paloviranomaiseen ollaan yhteydessä jo hankkeen suunnitteluvaiheessa, jolloin nämä kommentit ja vaatimukset pystytään ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon. Aurinkovoimalan valmistuttua paloviranomaisen kanssa käydään läpi voimalan toiminta sekä toimitetaan ohjeistus, jossa kerrotaan aurinkovoimalan perustietojen lisäksi muun muassa aurinkopaneeleiden ja aurinkovoimalan erotuskytkimen sijainti.

Sähköverkkoyhtiö

Ennen aurinkovoimalan käyttöönottoa tarvitaan myös sähköverkon haltijalta lupa tuotantolaitoksen verkkoon liittämisestä. Tällä tavoin sähköverkon haltija saa tiedon jakeluverkkoon kytkettävästä pienvoimalaitoksesta jakeluverkon mitoitus- ja käyttötilanteiden suunnitteluun. Näin varmistetaan myös, että aurinkovoimala ei aiheuta häiriöitä sähköverkkoon. Sähköverkon haltijalle toimitetaan tyypillisesti niin aurinkovoimalan perustiedot kuin myös yksityiskohtaiset tekniset tiedot esimerkiksi invertterien toiminnasta. Mikäli aurinkovoimalan invertteriteho oli yli 100 kVA, vaaditaan yleensä tarkempi kuvaus voimalan toiminnasta.

Referenssit/Asiakastarinat

Vaajakosken Rakennuspalvelu

VRP Rakennuspalvelut Oy on rakentanut hyvää ympäristöä vuodesta 1985 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin Vaajakoskelle Keski-Suomeen. VRP:n erityisosaamista ovat vaativa korjausrakentaminen,

Hakola

Hakola Huonekalu Oy on Etelä-Pohjanmaalta, Jurvasta 1960-luvulta lähtöisin oleva huonekaluvalmistaja. Huonekalutehdas on rakennettu entiseen navettaan perinteitä ja ekologisuutta kunnioittaen. Perheomisteinen,

Niemenrannan Katariina as Oy

AS OY Tampereen Niemenrannan Katariina on 2013 vuonna rakennettu 8-kerroksinen kerrostalo Tampereen Niemenrannassa. Taloyhtiöllä on tasainen bitumikermikatto ja sähkötila on